onsdag, mai 22, 2013

Hurra for 17. Satay!

Kyllingsatay med peanøttsaus er veldig godt på alle mulige vis, dette er en objektiv sannhet.
Denne oppskriften er veldig enkel, mest indonesiskmalaysisk, og opprinnelig rappet fra Bent Stiansen (tror jeg).

Til ca 600 gram kylling:
bland sammen 2 dl ketjap manis (eller kjøp denne ferdig), 2 ss samabal oelek (eller kjøp også denne ferdig), 4 ss nøytral olje, 2 ss sesamolje, 2 ss revet ingefær, 2 fedd hvitløk og 5 ss hakket frisk koriander.

Hold av ca 1/2 dl av marinaden, den skal i peanøttsausen.

Skjær kyllingen i tynne skiver, og fyll en brødpose med marinade og kylling. La det ligge og godgjøre seg over natten, eller i alle fall en time eller to.

Fyr opp grillen, tre kyllingen på små satayspyd og kok opp 1,5 dl vann. Visp inn 1,5 dl grovt peanøttsmør og den marinaden du satte til siden. Rør til sausen er glatt og fin. Grill kyllingen raskt på høy varme.

Server med for eksempel denne salaten, eller bruk ostehøvelen på mango, avocado og gul paprika, grovhakk et lass med koriander og mynte, finhakk en liten chili, og hell over saften av en lime.

Ingen kommentarer: