tirsdag, mars 26, 2013

Frokost for sene lunsjer

Noen ganger viser det seg at brødskiver ikke helt gjør susen, spseiselt hvis du aner at det kommer til å ta noen timer før sjansen byr seg til å spise lunsj. Da trenger du rett og slett graut.

Denne grøten er sykt god, kjapp å lage og varer i evigheter:

Nok til 2 store (eller 1 stor og 2 små)

Mål opp 3 dl rugflak (store havreflak, speltflak...),3 dl vann og 2 dl eplejus. Ha alt i en gryte og rør mens det koker opp. La det koke i 5-6 minutter, rør av og til.

Riv et eple, rist 2-3 ss hakkede nøtter eller mandler lett på pannen (eller dropp varmebehandlingen), og finn frem honning og naturell skyr. Hvisd et er noe av dette du ikke har for hånden... så dropper du det for denne gangen. Grøten blir best med alt stæsjet, men klarer seg fint uten også.

Fordel grøten i to (tre) skåler, ha på litt honning, strø på nøtter, legg på en raus spiseskje skyr og det revne eplet. En kopp kaffe og en avis nå, så er det ikke måte på hvor koselig det blir å bare bli sittende...

Og lykke til med den sene lunsjen!

Ingen kommentarer: