tirsdag, juni 05, 2012

Finfin torskerett for kalde sommerdager

Fiskemiddag for lunkne fiskespisere. Med melk og mais.

Stek 4-5 skiver bacon (i en høykantet sautepanne eller en god gryte - du skal ha på ganske mye væske etterhvert), legg det ferdigstekte baconet på tørkepapir slik at fettet renner av, og knus dem til fine små biter.

Del opp 3-4 vårløker i fine skiver, skill den hvite og den grønne delen. Stek de hvite skivene i baconfettet i et par minutter, tilsett et par fedd finhakket hvitløk og stek 1 minutt til. Dryss over ca 2 ss hvetemel og rør ivrig i et minutt eller to. Tilsett ca 5 dl god kyllingkraft, omtrent like mye melk, og 3-4 poteter kuttet i fine terninger La alt dette trekke rolig og fint i 8-10 minutter.

Ha i ca 500 gram torsk i terninger, masse mais (tilsvarende ca 4 maiskolber), 2 ss finhakket frisk timian og 2/3 av det stekte baconet. smak til med salt og pepper, og gjerne litt chili hvis du ikke trenger å ta hensyn til småfolk.

Trekk videre i ca 4-5 minutter.
Ha i det meste av de grønne vårløkskivene og 1 dl fløte. Trekk hele greiene i et par minutter mens du jager troppene til bords og skjærer opp ferskt brød.

Dryss over resten av baconet og vårløken og sett hele panna på bordet. Server med brød og smør.

Et.

Ingen kommentarer: